Rumsdesign

Möbler för sköna hem

Smart investering i attefallshus

Attefallshus har blivit en lönsam investering för många. Dessa fristående hus på maximalt 30 kvm går att hyra ut och generera stadiga intäkter över tid. Även om byggkostnaden kan tyckas hög är attefallshusen enkla att finansiera. Och med rätt läge och skötsel kan de bli riktiga guldägg.

Stor efterfrågan på uthyrning

Efterfrågan på attefallshus för uthyrning via tjänster som Airbnb och liknande är mycket stor, i synnerhet i attraktiva semesterorter. Många vill kunna erbjuda gäster ett eget litet hus istället för ett rum i villan. Därmed kan man ta ut ett högre pris per natt. Beläggningen brukar vara god under högsäsong. Attefallshusen fungerar också utmärkt som lägenheter för långtidsuthyrning.

Lönsamt även på landsbygden

Även på landsbygden finns möjlighet att hyra ut attefallshus med god lönsamhet. Där finns ofta efterfrågan bland exempelvis säsongsarbetare, hantverkare eller tillfälliga kontorslokaler. Attefallshuset kan med fördel utrustas med pentry och dusch för att möta dessa behov. En annan möjlighet är att erbjuda husvagnsuppställning med tillgång till servicehus.

Bygg för uthyrning

För att maximera intäkterna vid uthyrning bör attefallshuset planeras noga från början. Det kan vara klokt att välja en större byggnadsarea än 25 kvm och satsa på hög kvalitet vad gäller material och inredning. Ett pentry, duschutrymme och sovalkov är exempel på detaljer som ökar uthyrningsvärdet. Även ett vackert läge nära natur eller vatten höjer attraktionskraften.

Lätt att finansiera

Trots en större investering i början är attefallshusen relativt lätta att finansiera. De flesta banker erbjuder byggnadskreditiv för nybyggnation av attefallshus. När huset är färdigbyggt kan det belånas som vilken fastighet som helst. Hyresintäkterna bidrar sedan till att betala av lånet, samtidigt som värdet på fastigheten ökar. På sikt blir investeringen riktigt lönsam. Attefallshusen har potential att bli riktigt bra investeringar om de planeras och sköts på rätt sätt. Med tanke på den stora efterfrågan på den här typen av boende kan de generera stora summor pengar över tid. Attefall kan med andra ord bli riktiga guldägg för kloka investerare.

Att provligga i en kontinentalsäng kan vara en bra idé

När du väljer att investera i en ny kontinentalsäng gör du en ganska stor affär. Detta är nämligen inte bara en ekonomisk investering utan även en viktig sådan i din hälsa och livskvalitet. Så hur kan du vara säker på att du gör det rätta valet? Svaret är enkelt: genom att testa sängen ordentligt före köpet. Här guidar vi dig igenom denna viktiga process!

5 steg till att testa en kontinentalsäng innan du gör ditt köp

I samband med att du testar olika sängar före ditt köp är det viktigt att du följer en viss process. Nedan förklarar vi steg för steg hur du kan gå tillväga när du provar en kontinentalsäng.

 1. Förberedelser. Ha på dig bekväma kläder som du kan röra dig fritt i. Då blir det lättare att testa sängen på ett realistiskt sätt. Ge dig själv gott om tid. En snabb testning kommer inte ge dig all den information som du behöver.
 2. Inledande bedömning. Gör en visuell inspektion och kontrollera sängens material och konstruktion. Ser den robust och välbyggd ut? Sätt dig på kanten av sängen för att få en känsla för dess stabilitet och komfort.
 3. Prova att ligga i sängen. Nu är det dags att prova att ligga i den säng som du har tänkt köpa. Testa att ligga på rygg, mage och sida. Känn efter hur sängen stödjer din ryggrad i varje position. Om du har en partner bör ni båda testa att röra er i sängen. Känner ni av varandras rörelser mycket eller lite? Ligg i sängen i minst 10-15 minuter för att verkligen känna efter.
 4. Var uppmärksam på detaljer. Lägg märke till om madrassen är för hård eller för mjuk för dina behov. Känner du dig för varm eller för kall? Om så är fallet kan detta bero på madrassens material.
 5. Fråga och få svar. Fråga gärna en säljare vilken typ av garanti som erbjuds. Om sängen inte passar dig, har du då möjlighet att returnera den? Ryms sängen inom din budget? Hur fungerar det med leverans och montering?

Först därefter bör du gå vidare och faktiskt göra ditt köp.

Välj rätt fototapet när du gör om ett rum i ditt hem

En fototapet är ett spännande och innovativt val som kan hjälpa dig att omvandla vilket rum som helst i ditt hem. En sådan tapet ger nämligen rummet en unik och personlig känsla. Det finns dock ett närmast oändligt antal motiv att välja bland. Därmed kan det kännas överväldigande att försöka välja ett. I denna lilla guide berättar vi hur du kan göra det rätta valet.

4 steg till att välja rätt fototapet utifrån ditt behov och dina preferenser

När du vill försöka välja rätt fototapet utifrån ditt unika behov och dina personliga preferenser kan du tänka på att:

 

 • Definiera det utseende eller känsla som ska förmedlas. Det första steget i processen att välja en tapet handlar om att definiera vilket utseende eller vilken känsla du vill förmedla i rummet. Föredrar du att skapa en lugn och rofylld miljö eller lutar du mer mot något mer levande och färgglatt? Oavsett vilket av dessa alternativ du väljer kommer detta val kunna underlätta ditt beslutsfattande och hjälpa dig att välja rätt design.
 • Fundera över rummets syfte. Nästa steg är att fundera över vilket syfte rummet har och hur detta resonerar mer dess känsla. Syftet med ett rum kan nämligen i hög utsträckning påverka ditt val av fototapet. Till exempel kan du i ditt sovrum vilja välja ett motiv i form av ett rofyllt naturlandskap eller liknande. Men på hemmakontoret kanske du hellre vill inspirera till produktivitet med hjälp av en stadsbild eller ett abstrakt mönster.
 • Välj rätt skala. När du väljer en bild eller ett mönster som ska pryda väggarna i ett rum bör du ta hänsyn till skalan. Gör valet av tapet utifrån storleken på rummet och designens skala. Stora och djärva designer kan vara överväldigande i mindre utrymmen, medan mer komplicerade mönster kan komma att nästan försvinna i ett större rum.
 • Välj rätt färg. Färgerna kan i hög utsträckning påverka atmosfären och känslan i ett rum. Varmare färger tenderar att skapa en inbjudande och mysig känsla, medan kallare färger kan ge en lugn och rofylld miljö. Välj därför en tapet med rätt färger utifrån detta samt det befintliga färgschemat i rummet.

En platsbyggd garderob ger en skräddarsydd elegans

Är du på jakt efter ett mer praktiskt och estetiskt tilltalande sätt att förvara dina kläder och accessoarer? Om så är fallet kan du vilja titta lite närmare på möjligheten att investera i en platsbyggd garderob. Till skillnad från de generiska, färdigbyggda alternativ som finns att köpa ger nämligen denna lösning dig en slags skräddarsydd elegans. Dessa garderober förvandlar inte bara ditt rum utan gör om hela upplevelsen kring påklädnad och förvaring av klädesplagg.

4 skäl att investera i en platsbyggd garderob

Du kan vilja investera i en platsbyggd garderob av flera olika skäl. Till exempel bör du överväga att göra detta om du:

 • Vill utnyttja utrymmet maximalt. De garderober som är platsbyggda kan enkelt anpassas till det aktuella utrymmet. Detta gäller alldeles oavsett hur stort eller litet rummet i fråga är. Därmed kan du slippa att slösa bort din bostadsyta och istället använda varje centimeter på bästa möjliga sätt.
 • Letar efter en skräddarsydd lösning. Är du på jakt efter en skräddarsydd lösning för förvaring av kläder och accessoarer? Om så är fallet skulle en platsbyggd garderob vara precis vad du letar efter. Här kan du anpassa allt utifrån dina egna val och preferenser. TIll exempel kan du välja hur mycket utrymme du vill ha för att hänga upp kläder, placera dem i lådor, lägga dem på hyllor och så vidare.
 • Föredrar en lösning som passar in i rummet. Söker du med ljus och lykta efter en förvaringslösning som passar in i rummet som handen i handsken? Då är det en specialbyggd garderobslösning som du letar efter. En sådan kan nämligen utformas för att sömlöst smälta in med den befintliga inredningen i rummet. Detta gäller såväl material som finish och andra aspekter av garderoben. Du har helt enkelt en oändlig flexibilitet när det kommer till att skapa den lösning som du föreställer dig i dina tankar och drömmar!
 • Vill få till stånd ett tidlöst utseende. Skulle du vilja ha en garderobslösning som har ett tidlöst utseende och som fullständigt osar kvalitet? Då vill du skaffa dig en skräddarsydd variant som kan stå emot tidens tand och de trender som kommer och går.

Hitta rätt sammetsgardiner online

Är du i färd med att välja gardiner till ditt hem? Ett alternativ som du i sådana fall bör kika på är sammetsgardiner. Dessa är nämligen såväl moderna som traditionella och är därmed mer eller mindre tidlösa. Det finns dock många olika sådana att välja bland, inte minst när det kommer till färger och texturer. Du behöver dock inte oroa dig – genom att läsa vidare kan du ta del av våra tips kring vad du bör tänka på när du gör ditt köp!

3 faktorer att ta i beaktande när du köper sammetsgardiner på nätet

När du ska köpa sammetsgardiner på nätet finns det flera olika saker som du bör ta i beaktande. Dessa inkluderar bland annat längden på gardinerna samt kvaliteten, färgen och designen. Det finns många olika alternativ att välja bland men du bör försöka behålla lugnet och inte bli överväldigad. Andas istället lugnt och fundera över dessa faktorer:

 • Material
  När du ska köpa gardiner är såklart materialvalet ett viktigt val som du behöver göra. Du bör fokusera på de tyger som håller en högre kvalitet och ger en lite längre hållbarhet. Detta samtidigt som gardinerna ifråga bör såväl se lyxiga ut som kännas på detta vis. Gardiner i sammet som är tyngre och mer robusta är utmärkta val i de allra flesta fall.
 • Storlek
  Även storleken på gardinerna är förstås en viktig faktor som du bör ta i beaktande. Detta gäller såväl längden på dem som bredden. När du har skapat dig en bild av vad du är ute efter bör du ta mått i rummet där du har tänkt hänga gardinerna. Detta för att säkerställa att du köpa gardiner i den rätta storleken för rummet ifråga.
 • Pris
  Priset är en viktig faktor för många konsumenter och du kan tjäna en del på att jämföra priser från flera återförsäljare. Detta för att säkerställa att du får det bästa möjliga priset på den produkt som du är intresserad av. Det finns trots allt ett ganska stort urval av försäljare av gardiner i sammet att välja mellan på nätet!

Stora tapeter med foto

Funderar du på att köpa stora tapeter med foto? På webbplatsen till Artilleria kan du läsa mer om vad som är bra att tänka på gällande motiv och kvalitet.

Stora tapeter som är enkla att sätta upp

Den som funderar på att renovera, eller helt enkelt snygga till ett rum, rekommenderas av Artilleria att överväga non woven-tapeter. Det är stora tapeter som är väldigt enkla att sätta upp, och det krävs enbart lim för att göra det.

De rekommenderar också de här tapeterna för att de är…:

 • … vattenavvisande
 • … reptåliga
 • … slitstarka

På så vis kan det även vara en tapet som kan funka i till exempel barnrum och badrum – eftersom den helt enkelt är väldigt tålig.

Dessutom kan det vara ett sätt att få in ”växtlighet” i badrummet, med skogsmotiv till exempel, eftersom riktiga växter ju kan vara svåra att sköta om på grund av bristen på ljus i många badrum. Populärt är just växtmotiv i badrummet.

Stadsfoton populära

Att ha stora tapeter med bilder på städer är väldigt vanligt att se i svenska hem. Till exempel är det populärt att ha bilder på New York, London eller Paris. Om man inte ser det i någons hem är det inte osannolikt att man ser det på ett kontor eller en klinik. Dessutom kan det vara ett sätt att ständigt återuppleva en kär resa.

Istället för att måla

Den som vill ge ett rum ett ansiktslyft, men kanske tycker det är för dyrt eller energikrävande att måla om, kan pröva att sätta upp stora tapeter med foto istället. Det är ett billigt och enkelt sätt att ge rummet en helt ny känsla. Dessutom finns det mängder av motiv att välja mellan – allt från djur och natur, till städer och bilar.

Gör rummet personligt!

Med tanke på alla de motiv som finns är det enkelt att göra rummet personligt med stora tapeter med foto. Det är ett sätt att uttrycka dig själv, eller ett sätt för ditt barn att göra det – och få lite extra roligt rum.

Dessutom kommer det med fördelar som dessa:

 • Det är förhållandevis billigt.
 • Väljer du rätt material är det slitstarkt.
 • Rätt material är också vattentåligt, så att det kan användas i badrummet.

Ge hälsan en skjuts med hjälp av infraröd bastu?

När det talas och skrivs om infraröd bastu kommer även hälsan ofta på tal i samma veva. Regelbundet bastande sägs nämligen kunna ha många positiva effekter på hälsan – alltifrån vad gäller hjärta och kärl till slätare och finare hud. Läs mer om dom hälsofördelar som ofta kopplas ihop med bastande i just en infraröd bastu.

Infraröd bastu och hälsa

Infraröd bastu och hälsa- hur hänger det egentligen ihop? Det är det infraröda ljuset från panelerna i en sådan bastu som står för effekterna – ett helt naturligt och ofarligt ljus. I en infraröd bastu värms kroppen upp inifrån – jämfört med i en vanlig bastu där det är luften som hettas upp, och värmer kroppen utifrån.

När detta sker händer saker i kroppen – bland annat ökar blodcirkulationen och svettproduktionen kommer av naturliga skäl igång ordentligt. Dessa två ting kan sedan leda till en rad hälsofördelar – förutsatt att bastandet sker regelbundet.

 • Bra för huden – Genom att basta regelbundet i en infraröd bastu kan man märka förändringar i huden på flera olika sätt. Torr hud kan återfå mjukhet och elasticitet, celluliter kan reduceras och personer med hudsjukdomar, så som acne och psoriasis, kan märka av en förbättring. Att huden förbättras sker i första hand genom att kroppen svettas och gör sig av med toxiner som lagrats i huden, och i andra hand genom att blodcirkulationen ökar.
 • Kan stärka hjärta och kärl – När kroppen värms upp inifrån, som den gör vid användning av en infraröd bastu, måste kroppen jobba hårt för att kyla ned sig. Detta i kombination med den ökade blodcirkulationen får hjärtat att arbeta. Det kan i sin tur stärka hjärta, – och kärlkonditionen, och även bidra till ett sänkt blodtryck.
 • Positiva effekter på värkande muskler och leder – Tack vare att värmen i en infraröd bastu tränger in på djupet når den ända in i kroppens vävnader. Värmen mjukar upp spända och värkande muskler och leder, vilket kan lindra smärtan. Även här kan personer med kroniska sjukdomar, så som reumatism, märka av förbättringar genom regelbundet bastande.
 • Stärkt immunförsvar – När kroppen värms upp genom det infraröda ljuset sätter kroppens produktion av vita blodkroppar igång. Just dessa blodkroppar fungerar som kroppens egna försvarare vid infektion och eftersom produktionen ökar kan immunförsvaret göra detsamma.

Hitta din städhjälp på nätet

Behöver du städhjälp hemma i form av tips och råd, eller kanske i form av en städfirma som kan göra jobbet åt dig? Oavsett kan du hitta det på internet. Städtips finns nästan i överflöd på olika bloggar och sidor och det är även enkelt att hitta städfirmor och dess tjänsteutbud genom internet. Många kan dessutom bokas med ett enkelt knapptryck.

Tips och råd för städning

En fläck som inte går bort eller en ugn som inte vill bli ren. Oavsett vilket ”städbekymmer” som drabbat dig så finns nästan garanterat en lösning på det, som du kan hitta på internet. Det finns bland annat bloggar som skriver uteslutande om olika tips och råd där du kan få bra städhjälp när du är på väg att ge upp, för att leva med ditt bekymmer utan att göra något åt det.

Genom att kolla runt på dessa bloggar och sidor kan man hitta många alternativ till vanliga rengöringsmedel. Detta är verkligen i ropet just nu och dom flesta tips är bra både för miljön och plånboken. Har du till exempel drabbats av tjocka, gula och motbjudande kalkavlagringar runt kranen i handfatet eller i köket kan du dränka en bit papper i ättika och lägga runt och låta verka ett tag. Ättikan löser upp kalken och lämnar kranen skinande ren efteråt!

Detta är bara ett exempel och den här typen av städhjälp och tips finns som sagt i massor, så ge inte upp hoppet om ett rent hem där du tror att det är helt kört – för chansen är att det inte alls är det. Faktum är att det kan vara enkelt åtgärdat, bara du gör på rätt sätt.  På nätet hittas:

 • Så städar du lättare
 • Så får du med familjen på städningen
 • Så får du städningen att bli av

Osv.

Professionell städhjälp

För den som behöver fysisk städhjälp finns idag många möjligheter även till det. Städtjänster som utförs i det egna hemmet har på senare år billigt omåttligt populära och det finns många städfirmor som erbjuder den här typen av tjänster.

Även denna typ av städhjälp finns att hitta på nätet – här är det enkelt att hitta städfirmor som verkar där man bor och det är dessutom enkelt att jämföra dom, för att hitta den som passar bäst för en själv. Ett bra tips är att jämföra både priser och referenser, samt att noggrant kolla vad som ingår i den tjänst man är intresserad av.

Snabba flyttips

Snabba flyttips

Dags att dra flyttlasset? I sådana fall kan ett par snabba flyttips komma väl till hands. Dessa tips behandlar såväl packning som transport och packning.

Checklista och budget

Planering är sällan en dålig idé. Inför en flytt är det mycket viktigt för att processen ska gå smidigt till. En bra början är att göra en checklista som också inkluderar när saker och ting ska göras. En sådan lista ser olika ut från person till person – men det kommer säkerligen att hjälpa flyttprocessen.

Anlita flyttfirma eller inte?

Om du inte har vänner och familj som enkelt kan ställa upp och hjälpa till med flytten, kan det vara klokt att anlita en flyttfirma. Att göra det på egen hand, eller enbart med hjälp av en person, innebär mycket arbete och tid som behöver läggas ned.

Är du i en sådan situation är det ett gott flyttips att överväga att anlita en flyttfirma. De kommer att underlätta din flytt en hel del.

Planera det administrativa

Att flytta innebär att du behöver meddela det på flera håll. Det administrativa arbetet är kanske inte särskilt krävande, men det kan bli jobbigt om du missar att meddela någon. Således kan det här också vara bra att planera för – ha gärna med det i checklistan, som vi skriver om i det första flyttipset på den här sidan. Genom att planera detta, minskar du risken för att glömma någon – och indirekt minskar du risken för till exempel att viktiga brev kommer bort.

Flyttips för packningen

Packningen är en stor del av vilken flytt som helst. Följer gör flyttips som rör just det:

 • Städa innan du börjar packa. Röj undan prylar innan du börjar packa. Släng det du inte behöver innan du börjar lägga ned allt i lådor. Det här kan spara en hel del arbete, pengar och utrymme. Mät gärna din nya bostad och gör dig av med möbler som inte kommer att passa.
 • Köp bra flyttkartonger. Ett viktigt flyttips, som ofta glöms bort, är att investera i bra och hållbara kartonger. Tester har visat att det är stor skillnad mellan dem när det kommer till hållbarheten.
 • Packa lite i taget. Packa lite i taget och börja lång tid i förväg. Det hjälper dig att hantera processen och få den att kännas betydligt enklare.

Inreda med snygga tapeter

Tapet är det bästa sättet att dekorera ditt hem. Det kommer att skapa ett stort intryck på dina gäster när de kommer in i ditt hem. Det är därför det är mycket viktigt att välja den bästa tapeten för dig. Det finns flera typer av dem tillgängliga på marknaden. Du kan välja den rätta enligt din budget och smak. Följande tips hjälper dig att välja den bästa typen av tapeter för ditt hem.

Budget för vacker tapet

Din budget är det första som guidar dig att välja de bästa tapeterna. Om du inte har några pengar att köpa tapeter går det alltid att förbättra de som redan finns. Titta på de många bilderna som finns att inspireras av vid inredning av ett hus. Den bästa designen kommer att vara den som du har i ditt hem. Du kan behöva se dessa bilder mer än en gång innan du fattar ditt slutliga beslut. Du bör också överväga färgen på dina väggar när du bestämmer dig för att köpa tapeter.

Om du har valt den bästa färgen för dina väggar så måste du veta om du vill köpa tapeter eller hellre vill måla väggen. Priset beror på vilken typ av tapeter du får. Det finns tapeter som kan vikas för att enklare kunna sättas upp vid inredningen.

Sida 1 av 2

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén