När du väljer att investera i en ny kontinentalsäng gör du en ganska stor affär. Detta är nämligen inte bara en ekonomisk investering utan även en viktig sådan i din hälsa och livskvalitet. Så hur kan du vara säker på att du gör det rätta valet? Svaret är enkelt: genom att testa sängen ordentligt före köpet. Här guidar vi dig igenom denna viktiga process!

5 steg till att testa en kontinentalsäng innan du gör ditt köp

I samband med att du testar olika sängar före ditt köp är det viktigt att du följer en viss process. Nedan förklarar vi steg för steg hur du kan gå tillväga när du provar en kontinentalsäng.

  1. Förberedelser. Ha på dig bekväma kläder som du kan röra dig fritt i. Då blir det lättare att testa sängen på ett realistiskt sätt. Ge dig själv gott om tid. En snabb testning kommer inte ge dig all den information som du behöver.
  2. Inledande bedömning. Gör en visuell inspektion och kontrollera sängens material och konstruktion. Ser den robust och välbyggd ut? Sätt dig på kanten av sängen för att få en känsla för dess stabilitet och komfort.
  3. Prova att ligga i sängen. Nu är det dags att prova att ligga i den säng som du har tänkt köpa. Testa att ligga på rygg, mage och sida. Känn efter hur sängen stödjer din ryggrad i varje position. Om du har en partner bör ni båda testa att röra er i sängen. Känner ni av varandras rörelser mycket eller lite? Ligg i sängen i minst 10-15 minuter för att verkligen känna efter.
  4. Var uppmärksam på detaljer. Lägg märke till om madrassen är för hård eller för mjuk för dina behov. Känner du dig för varm eller för kall? Om så är fallet kan detta bero på madrassens material.
  5. Fråga och få svar. Fråga gärna en säljare vilken typ av garanti som erbjuds. Om sängen inte passar dig, har du då möjlighet att returnera den? Ryms sängen inom din budget? Hur fungerar det med leverans och montering?

Först därefter bör du gå vidare och faktiskt göra ditt köp.